De politie in Breda moest vrijdagochtend uitrukken naar het Van Coothplein en omgeving Fellenoordstraat vanwege meldingen van een overval op een automobilist. Dit bleek achteraf een actie te zijn van studenten van de NHTV.

Kelly van Hooijdonk van Hotel Van Ham was getuige van het tafereel. "Er stopte een zilveren Renault op het Van Coothplein. Hier werd een man uitgetrokken door twee personen met een bivakmuts op. Daarna vluchtte de auto richting Fellenoordstraat.

In shock

"Meerdere mensen hebben direct de politie gebeld", vertelt Van Hooijdonk. "Iedereen was in shock. Ik heb meerdere mensen een glaasje water moeten geven voor de schrik." Er kwamen volgens haar al snel meer dan vijf politiewagens op de meldingen af.

Volgens Van Hooijdonk bleek na de gebeurtenis dat er om de hoek van het Van Coothplein een filmploeg stond te filmen. "Dit kan echt niet meer in deze tijden. Ze hadden op zijn minst iedereen moeten waarschuwen en het gebied moeten afzetten met lint."

Schoolopdracht

De NHTV-studenten van academie voor stedenbouw, logistiek en mobiliteit hadden volgens een politiewoordvoerder een schoolopdracht waarin ze moesten nadenken over hoe je mensen met een auto snel op een fiets zou kunnen krijgen.

"Deze actie is onbedoeld uit de hand gelopen. Ze hebben vooraf wat bedrijven geïnformeerd, maar niet iedereen was op de hoogte. Natuurlijk is het schrikken als er mensen met bivakmutsen opduiken, maar als ooggetuigen het hele scenario hadden gezien, zagen ze dat de automobilist die uit de auto werd getrokken daarna op een versierde fiets werd gezet", aldus de politie. "Wij vinden het geen slimme actie, maar gelukkig is het goed afgelopen."