Guus Meeuwis en René Froger zijn de hoofdacts op het feest Hartje Ginneken, dat 10 september plaatsvindt op het Schoolakkerplein in Breda. Dat heeft de organisatie bij de start van de kaartverkoop op 1 juli bekend gemaakt.

Het is een line-up die eigenlijk niet meer past bij het oorspronkelijke idee: een buurtfeest voor ‘t Ginneken organiseren. Toch blijft een feest voor de buurt wel de achterliggende gedachte, vertelt organisator Johan de Vos.

"De buurt heeft al kaarten kunnen kopen", vertelt de uitbater van Boerke Verschuren. Samen met Joris Joosen is hij al maanden met het feestje bezig. "Meteen vanaf het begin hebben we de buurt erbij betrokken. Op een infoavond hebben we de buurt verteld wat we van plan zijn." De directe buren kregen vrijkaarten, 9 september is er een buurtbarbecue.

Ook aanvang en eindtijdstip zijn zo bedacht dat het voor de buurt leuk blijft. De artiesten geven hun miniconcerten tussen 12.30 uur en 20.30 uur. Niet met een meezingbandje, maar met een echte band.  

Verrassingsacts

Naast de artiesten Froger en Meeuwis zullen ook Pater Moeskroen, Rowwen Hèze en de gerenommeerde Bredase coverband The Young Beethoven optreden. Op 10 september komt er bovendien nog een aantal verrassingsacts. Voor de artiesten is er een podium van 30 bij 12 meter gepland, dat met het gezicht richting de kerk staat.

In totaal zijn er 7000 kaarten te koop voor liefhebbers van minimaal 18 jaar oud. "Dertig procent is al verkocht aan de buurt", vertelt De Vos. De kaarten zijn via de site van Hartje Ginneken verkrijgbaar in verschillende categorieën: gewone (€29,95), Golden Circle (€39,95) en VIP (€150). Voor die laatste heb je de hele dag eten en drinken en een plek waar je met je neus op het podium staat. "En eigen toiletten."