Het Valkenberg krijgt een aanlegsteiger voor ongeveer 15 boten. Als alles volgens de planning verloopt is de steiger, die ook moet dienen als looproute, in september klaar. Tegelijk met de opening van het station.

Het Valkenberg krijgt een aanlegsteiger voor ongeveer 15 boten. Als alles volgens de planning verloopt is de steiger, die ook moet dienen als looproute, in september klaar. Tegelijk met de opening van het station.

Bij de entree van het Valkenberg moet in september als het station en de Willemstraat officieel geopend worden, een aanlegsteiger liggen. De gemeente spreekt over een ‘koningssteiger’ van hoogwaardige kwaliteit.

Om de aanleg dit jaar mogelijk te maken, is een flink deel van het eerder gereserveerde budget van vijf ton naar dit jaar gehaald. Van de 3,5 ton die dit jaar wordt besteed, gaat ook een deel naar de bouw van een aanlegsteiger in ‘t Ginneken. In 2017 volgen steigers op andere plaatsen in de singels én bij het haveneiland in de Belcrum. Daar komt ook een trailerhelling.

De aanlegplaats is overigens niet bedoeld voor kajuitboten, die moeten net als nu een plaatsje zoeken bij de passantenhaven langs de Prinsenkade of bij de Koning Willem Alexanderbrug.