Podium Bloos ontvangt 60.000 euro van provincie

Podium Bloos kan rekenen op extra steun van de provincie. Het BKKC, Brabants Kenniscentrum Kunst en Cultuur, heeft een bedrag van 60.000 euro geschonken aan de culturele organisatie.

"We hebben de afgelopen jaren hard gewerkt om onszelf artistiek op de kaart te zetten. Dat is gelukt met een veelheid aan initiatieven", aldus Podium Bloos.

"Alleen liepen we wel tegen onze organisatorische grenzen aan. Met deze impuls kunnen we weer stappen zetten."

De BKKC legt uit waarom het voor de steun heeft gekozen: "Podium Bloos neemt een unieke positie in het Brabantse landschap in vanwege de doorlopende lijn in talentontwikkeling in relatie tot activiteiten met andere partijen in Breda en Brabant."

"Podium Bloos is een werk- en broedplaats voor ambitieuze amateurs en (beginnende) professionele makers waar ruimte is voor creeren, repeteren, moteren en uiteindelijk presenteren”, aldus de BKKC.

Gemeente

Podium Bloos ontvangt ook een bijdrage van 40.000 euro van de gemeente Breda. "Hiermee is het mogelijk om het vierjarenplan 2017-2020 door te zetten. Daarin staan onder meer de plannen die de gemeente heeft in de Spoorzone, waar de ambitie bestaat om het gebied KlaversJansen te ontwikkelen als nieuwe culturele hub in de stad."

Zowel de gemeente al Podium Bloos zien het als een ongekende kans om de wijk Belcrum nog aantrekkelijker te maken.

Tip de redactie