Politie arresteert slingerende automobilist

Een bestuurder van een bestelwagen negeerde woensdagmiddag tijdens zijn rit stoptekens, slingerde over de weg en reed achteruit tegen een lantaardpaal.

De politie heeft de man aangehouden.

Een alerte getuige meldde via 112 dat een bestuurder onvoorzichtig door het centrum van Breda reed. "De bestuurder reed als een bezetene, waarbij diverse verkeersdeelnemers ter nauwernood een aanrijding konden voorkomen. Ook voetgangers moesten opzij springen", aldus de politie. "Al snel konden wij de man op de Fellenoordstraat stoppen en kon hij aangehouden worden."

Onder invloed

De bestuurder was onder invloed van verdovende middelen en is, nadat hij gedwongen werd te stoppen, aangehouden.

Naast een stevig verhoor en enkele uren afkoelen op het politiebureau is er een dossier tegen de verdachte opgemaakt. De man moet zich bij de rechtbank komen verantwoorden voor zijn rijgedrag.

Hond

De verdachte zat samen met zijn hond in de auto. Deze is, nadat de verdachte is overgebracht naar het cellencomplex, tijdelijk naar het asiel gebracht.

Er is eerst getracht een andere verzorger voor de hond te benaderen, maar dit bleek niet mogelijk. "De hond wordt goed verzorgd en wordt spoedig weer met zijn baasje herenigd", besluit de politie.

Tip de redactie