Bioscoop Kinepolis opent in augustus

Bioscoop Kinepolis opent 1 augustus zijn deuren.

De Kinepolis wordt volgens marketingmanager Peter Isaak de modernste bioscoop van Europa. "We zijn de eerste bioscoop met laserprojectoren in alle zalen", vertelt hij trots. "Dat betekent een hogere lichtopbrengst van 60.000 lumen, meer contrast en het scheelt veertig procent aan energie."

De grote zaal, die het meest heeft gekost, krijgt Laser Ultra. In die zaal hangen 39 geluidsboxen. "Ook boven je. Regent het in de film, dan hoor je dat geluid van boven", vertelt een trotse theatermanager Vicky Vekemans. Het scherm in deze zaal is 20,1 bij 8,41 meter. "Vergelijkbaar met vier rijtjeshuizen van ruim drie verdiepingen."

Rolstoel

Wie het pand binnenkomt op de hoek die uitkijkt op Decathlon, moet eerst met de trap of de lift naar de eerste verdieping. Vervolgens is alles gelijkvloers en zijn de tien zalen toegankelijk vanaf de grote en ruime aula. Ook minder validen kunnen er prima terecht. "We kunnen stoelen verwijderen om plaats te maken voor een rolstoel", vertelt Vekemans. De zalen zijn ook allemaal zonder trap te bereiken.

Panorama-ramen

Vekemans is ook trots op de B2B-ruimte. Daar kunnen groepen, geheel afgezonderd van het andere bioscooppubliek, ontvangen worden. De ruimte kijkt met grote panorama-ramen uit op de entreeweg van Breepark en de stad.   

Kinepolis gaat per jaar meer dan 250 films vertonen.

Tip de redactie