De Bredase payrollorganisatie Payper heeft in 2015 de omzet met 62,4 procent zien groeien ten opzichte van 2014. Daarmee is het bedrijf door Flexmarkt boenoemd als snelste groeier Flexbranche 2015.

De groei zet ook in 2016 door. Payper sloot het eerste kwartaal af met een omzetgroei van ruim 27 procent.

Het bedrijf verwacht dit jaar op 75 miljoen euro omzet uit te komen. Het bedrijf realiseert de groei volledig op eigen kracht, aldus financieel directeur Eric Snoeren. "We hebben dus geen overnames gedaan."

"De omzetstijging die we het afgelopen jaar meemaakten, is eigenlijk aan verschillende zaken te danken", vertelt Edwin Schaap, Algemeen Directeur bij Payper. "De marktvraag is toegenomen. Steeds meer bedrijven zetten in op flexibilisering en ook de Wet werk en zekerheid pakt positief voor ons uit."

Groei

Payper werkt sinds 2012 bewust aan groei. De omzet in dat jaar was 15 miljoen euro. Dit jaar wordt dat dus vijf keer zoveel.

Schaap: "Daarbij hebben we onze salesforce sterk uitgebreid en geïnvesteerd in een venture-netwerk: we bieden onze diensten nu in het hele land aan via resellers. Op die manier zijn we goed aanwezig op de markt."

Het Bredase bedrijf heeft zelf 45 mensen in dienst, 40 werknemers in Breda en vijf in Duitsland. "Daarnaast zijn er tien mensen actief in de verkoop als franchisenemer", vertelt Snoeren.

Payper is in zeven branches actief, waaronder horeca en beveiliging. De diensten van Payper zijn simpel. "De klant verzorgt de werving en selectie, wij nemen het juridisch werkgeverschap op ons", legt de financieel directeur uit.

Risico

Volgens Schaap is het risico voor Payper te overzien. "Neem als voorbeeld een supermarkt. Als daar een medewerker boventallig is, dan is er geen werk meer."

"Wij hebben twintig supermarkten aangesloten en kunnen zo’n medewerker weer plaatsen in een ander bedrijf. Dat betekent ook meer zekerheid voor de werknemer." 

Om te kunnen groeien tot 120 miljoen euro omzet, heeft Payper onlangs als eerste bedrijf in Nederland een bedrijfsobligatie van meer dan 2,5 miljoen euro uitgezet. "Daarvoor moet je een prospectus uitbrengen die goedgekeurd is door de AFM."

Investeerders die geld uitlenen aan Payper krijgen 7,5 procent rente per jaar. De 3,1 miljoen euro die Payper hoopt op te halen wordt gebruikt voor financiering van de voor de groei benodigde cashflow en investering in automatisering en digitalisering.