VVD wil treinreizigers het dwaalmilieu in sturen

De richtingaanwijzing voor wandelaars komend vanaf het nieuwe station kan beter. Dat stelt de VVD in vragen aan het college. 

De Bredase fractie zou graag zien dat er ook bordjes komen die verwijzen naar de logische shoproute.

"Met een mooie loper naar de stad is het ook van belang om de bezoeker goed en gastvrij te leiden naar alles wat de binnenstad heeft te bieden: historie, winkels en horeca", verwijst de fractie naar de vernieuwde Willemstraat, die binnenkort als groene loper naar de binnenstad moet leiden.

De VVD constateert dat de mooie logische looproute door het park via het Kasteelplein naar de Grote Markt leidt. "Eenmaal aangekomen vind je wel horeca, maar is het zoeken naar de winkels. In het park staan wel verwijzingen naar de musea en het Begijnhof maar weer niet naar het opkomende winkelgebied rond de St. Annastraat."

Nieuwe bordjes

De liberalen willen daarom een bordje dat verwijst naar een winkelroute langs het Begijnhof naar de Catharinastraat en St. Annastraat.

"Zo kom je als gast meteen in het leuke dwaalmilieu met de kleine straatjes met leuke winkeltjes. Of een route richting de Grote Markt/Horeca. Vanaf dat punt kunnen er dan weer aanwijzingen volgen naar de grotere winkelstraten en de Haagdijk", zegt fractie. "Maar ook een route richting het gebied rond de Gasthuyspoort behoort tot de mogelijkheden."

De fractie hoopt dat het college bereid is tot de nieuwe bordjes en vervolgens tot het plaatsen ervan voordat het nieuwe station op 8 september officieel wordt geopend.

Tip de redactie