Een assertieve getuige heeft de politie vrijdagavond geholpen de vernieler van een bus te vinden. 

Op vrijdag om 19.55 uur belde een buschauffeur via haar centrale de meldkamer van de politie. "In de bus was ze geconfronteerd met een dronken passagier. Hij viel klanten lastig en had de prullenbak omgegooid", aldus de politie. "Uiteindelijk had ze besloten dat hij de bus uit moest. Op de Vianendreef heeft ze hem uit de bus gekregen, gesteund door andere passagiers die ook riepen dat hij er uit moest."

Spiegels

De buschauffeur sloot de deur toen de man buiten was. Daarop werd de ex-passagier erg boos. "Hij sloeg enkele malen tegen de bus aan en uiteindelijk trok hij een van de spiegels van de bus af." Er was een politie-eenheid in de buurt die snel ter plaatse was. "De verdachte was toen al weggerend." 

De spiegelsloper rekende buiten een getuige, want terwijl de agenten met de geschrokken buschauffeur stonden te praten kwam een vrouw aan rennen. "Ze riep naar de agenten dat ze wist waar de verdachte liep. Ze opende het portier van de politieauto en ging op de passagiersstoel zitten en riep dat ze op moesten schieten."

Aanwijzing

De agenten, blij met deze hulp, sprongen ook in de auto en op aanwijzing van de getuige reden ze weg. "Ze leidde de agenten dwars door de wijk heen en korte tijd later zagen ze de verdachte op de Schoolstraat lopen."

Het ging om een 42-jarige man uit Zevenbergen die direct in de boeien werd geslagen. Hij is naar het bureau gebracht. Een andere eenheid heeft de aangifte opgenomen van de buschauffeur.