De tunnel van het station is sinds vrijdagochtend weer open en dat is goed nieuws voor de ondernemers in de Willemstraat. 

Hoewel de straat nog open ligt en pas eind juli helemaal af is, zijn ze ontzettend blij met de tunnel. “Ik verwacht niet dat het de eerste dagen al storm loopt”,  zegt Marlice Dreessen van de VVV. “Mensen moeten toch weer aan de situatie wennen dat het centrum makkelijk met de voet te bereiken is.”

Naast het volk dat weer terugkeert in de straat, is Dreessen ook om een andere reden blij dat de tunnel open gaat. “Ik kreeg zo ontzettend veel klachten over de loopbrug. Het was voor oudere mensen niet te doen. In het nieuwe station zitten gelukkig roltrappen en liften. Dat is echt heel fijn.”

Bij Coffee & Cream hebben ze nog geen extra koffie ingeslagen. “Ons deel van de straat ligt ook nog open, maar ik verwacht wel al meer klanten”, aldus Lonneke Dijkhuis. “Als de straat straks helemaal af is denk ik dat we het echt gaan merken.” Voor de bouwvak moet de straat in orde zijn. Meer dan 200 mensen bouwen op dit moment aan het station. “Ze werken echt ontzettend hard. Dat is mooi om te zien.”

Bij Brasserie Nul76 bereiden ze zich niet anders voor dan normaal. “Natuurlijk zijn we er wel mee bezig, maar we proberen elke dag de tent vol te krijgen”, aldus Sander Leenders, die de brasserie samen met Gunther Vastré runt.

“Voor vrijdag hebben we plaats voor 30 man op het terras en na het weekend worden dat 50 plaatsen. Als het helemaal af is kunnen we 90 man kwijt en dan verwacht ik ook dat het drukker wordt op de momenten voor en na de lunch. We gaan zien wat de dag morgen brengt.”