NAC traint volgende week voor het eerst voor het nieuwe seizoen, maar de selectie is nog lang niet compleet. Wie staan er volgende week zeker op het trainingsveld voor de voorbereiding op het tweede seizoen in de Jupiler League?

Sven van der Maaten
Van Der Maaten was vorig seizoen derde keeper achter Andries Noppert en Jelle ten Rouwelaar. Noppert kreeg geen nieuw contract en Ten Rouwelaar staat volgende week als keeperstrainer op het veld in Zundert. NAC was bezig om Helmond-doelman Wouter van der Steen vast te leggen, maar die koos deze week voor een avontuur bij sc Heerenveen.

Jesse van Bezooijen
De jonge verdediger raakte vorig seizoen ernstig geblesseerd, maar heeft nog wel een contract in Breda. Van Bezooijen scheurde in januari  in het duel met Jong Ajax zijn achillespees volledig af. De vraag is of hij fit is voor het nieuwe seizoen.

Michael Dingsdag
Dingsdag werd vorig jaar door Robert Maaskant binnen gehaald en kreeg gelijk een driejarig contract bij de club. Na de degradatie leek het erop dat ook hij zou vertrekken bij de club, maar Dingsdag gaf aan te willen blijven. "Ik ren niet weg, ik wil opnieuw proberen met NAC te promoveren", zei de verdediger tegen Omroep Brabant.

Luis Pedro
Er is tot dusver geen nieuws over Luis Pedro en dus lijkt ook hij volgende week op het trainingsveld te staan. Pedro kwam aan het begin van dit seizoen over van FC Emmen en kende na een grillig begin een prima seizoen. Pedro moet echter voor 1 juli laten weten of hij voor een langer salaris wil blijven voetballen bij NAC of vertrekt. 

Vlatko Lazic
De veelzijdige speler werd begin vorig seizoen vastgelegd. NAC is bereid te luisteren naar geïnteresseerde clubs, maar verwacht wel een transfersom van €100.000 voor Lazic. Vooralsnog speelt er niks concreets en dus zal hij hoogstwaarschijnlijk te zien zijn in Zundert over een week.

Kevin van Diermen
In de winterstop kwam Kevin van Diermen naar NAC. De verdediger maakte een goede indruk, maar raakte helaas geblesseerd en miste de play-offs. In mei werd bekend dat NAC en Van Diermen een mondeling akkoord hadden over een tweejarig contract ongeacht de divisie waar NAC zou gaan spelen. Mits fit zal hij dus aanwezig zijn bij de eerste training.

Grad Damen
Grad Damen stond vorig seizoen voor het eerst in de basis bij NAC en wist gelijk te scoren tegen Fortuna Sittard. De middenvelder speelde niet veel, maar daar lijkt volgend seizoen verandering in te komen als er niet genoeg versterkingen worden gehaald. Het lijkt dus voor 99% zeker dat Damen op het trainingsveld staat bij de eerste training.

Ronnie Stam
Hoewel iedereen verwacht dat Stam vertrekt uit Breda is er nog geen witte rook. Voor NAC lijkt hij onhoudbaar, omdat zijn salaris vorig seizoen voor een deel werd betaald door externe financiers. Stam tekende voor drie jaar, maar mag volgens een clausule in zijn contract vertrekken omdat de club niet is gepromoveerd. Wel of geen Ronnie? Even afwachten.

Danny Verbeek
Hij staat nog onder contract bij NAC, maar de vraag is voor hoe lang nog. Er is veel belangstelling voor de vleugelaanvaller, maar hij staat nog in de boeken bij NAC. Verbeek had de club al moeten laten weten of hij gebruik zou maken van de clausule in zijn contract, maar de verwachting is dat NAC meewerkt aan een vertrek als hij een nieuwe werkgever vindt.

Bart Meijers, Feyo Glim en Gino Demon
Deze drie mannen worden van de jeugd verplaatst naar het eerste elftal en mogen zich op amateurbasis gaan bewijzen bij Dijkhuizen. Demon en Meijers kunnen het beste uit de voeten in de verdediging en Glim zowel op het middenveld als in de aanval. Worden zij de verrassingen komend seizoen?