Als de laatste veiligheidstests woensdag positief uitvallen, dan opent vrijdagmorgen om 05.30 uur de tunnel onder het station. Voor het eerst in bijna twee jaar zijn dan alle perrons te bereiken zonder eindeloos trapklimmen.

De opening van de tunnel betekent ook dat de voetgangersbrug per direct dichtgaat.

De tijdelijk fietsenstalling aan de Stationsweg blijft nog wel enige weken in gebruik. "Begin augustus gaan de bewaakte en onbewaakte stallingen aan de centrumzijde open", geeft Jo Mans aan.

Het in gebruik nemen van de volledige tunnel is de eerste van een reeks van opleveringen. Gelijktijdig worden de eerste 27 woningen opgeleverd.

Parkeerdek

Over twee weken gaat de lift en de toegang naar het parkeerdek vanaf de centrumzijde open. Daar is dan ook de volledige capaciteit beschikbaar. Dat betekent dat er 720 auto’s geparkeerd kunnen worden. Nu is er ruimte voor 400 auto’s.

Woensdag is het stationsgebied een krioelend mierennest. Aan de oplevering van de tunnel - en de rest van het station - werken nu bijna dag en nacht tweehonderd man.

Aan de kant van de gemeente werken ook nog eens enkele tientallen mensen om de bestrating op de weg van het Stationsplein in orde te maken.

Bekijk foto's van de tunnel en de stand van zaken van de bouw.