Wonder van Twente vergroot kansen van NAC

Het mag het wonder van Twente heten: de club kreeg deze vrijdag van de licentiecommissie gelijk in het protest tegen de gedwongen degradatie naar de eerste divisie. 

Dus lijkt een faillissement afgewend en speel de club die een aantal jaar geleden in Breda het landskampioenschap binnenhaalde komend seizoen 'gewoon' eredivisie.

Voor NAC heeft de uitspraak indirect gevolgen. NAC-directeur Justin Goetzee was enkele weken geleden des duivels over de gang van zaken. Tijdens de play-offs werd duidelijk dat Twente teruggezet zou worden. Het gaf de afloop van de play-offs potentieel een andere wending, want geen van de eredivisieclubs zou feitelijk kunnen degraderen.

Bovendien kreeg NAC er een een klap een potentiële titelkandidaat bij in de Jupiler League, zo was de verwachting van Goetzee. Dat Twente daarna aangaf op een faillissement af te stormen na de gedwongen degradatie maakte het verhaal eigenlijk alleen nog maar pikanter.

Eenvoudiger

Voor NAC is de klus komend jaar in theorie een stukje eenvoudiger. De grootste uitdaging voor de club zit hem nu in het samenstellen van een evenwichtige selectie. Inmiddels hebben veertien spelers Breda vaarwel gezegd. De column donderdag op deze site raakte een gevoelige snaar. Daarin werd talenten opgeroepen zich te melden bij NAC voor de eerste training. Een enkeling nam het prikkelende stukje - dat uiteraard als column geheel fictief was - letterlijk en meldde zich aan de balie bij NAC.  

Een compleet NAC kan zich komend seizoen dus opmaken voor de ontmoetingen met de Graafschap in plaats van met FC Twente. Wanneer die wedstrijden gespeeld worden, is hier te vinden.

Tip de redactie