Bredase Sandrine slaagt ‘per ongeluk’ met vier profielen

De 18-jarige Sandrine Janssen is in maar liefst vier profielen geslaagd in het eindexamen op het Stedelijk Gymnasium. Dat gebeurde eigenlijk per ongeluk, vertelt de Bredase. Het is een primeur voor het Stedelijk.

“Ik wilde Natuur en Gezondheid doen, maar ik was bang dat ik dat niet zou halen. Vandaar dat ik economie, geschiedenis en Duits erbij gekozen heb”, legt ze uit. Alles bij elkaar goed voor vier profielen. "Dat was niet echt de bedoeling, maar mijn mentor vertelde dat later."

De extra vakken kwamen ook voort uit twijfel over een vervolgstudie. “Ik twijfelde lang tussen geneeskunde, werktuigbouwkunde of econometrie. Pas begin dit jaar kwam in na overleg met mijn ouders en mijn decaan op econometrie uit."

Janssen slaagde voor haar missie om N&G te halen en de extra vakken bleken ook voldoende, zodat ze geen vak hoefde te schrappen. Zes zevens en vier achten haalde ze.

Econometrie

Tijdens de examens was het volgens de aankomend student econometrie goed te doen. “Het meeste werk heb je in de zes jaar ervoor gedaan. Tijdens de lessen moest ik mijn derde keuzevak, Duits, zelf inroosteren. Dat betekende dat ik moest kiezen tussen het volgen van Duits en Scheikunde.”

En nu? “De komende weken vooral feestjes. Gisteren heb ik eerst op school mijn cijferlijst gehaald en daarna had ik twee feestjes. Vanavond staat mijn eigen feestje op het programma. Mijn vader heeft een enorme tent besteld”, lacht ze. De buren zijn dus gewaarschuwd. “We hebben ze uitgenodigd.”

Groningen

Na de zomer dus studeren, in… "Groningen. Dat vind ik echt een topstad, mijn ouders vinden het minder leuk, want elk weekend naar huis, dat gaat niet. Maar ik heb al gezegd, als ik dan kom, dan blijf ik langer."

Van haar schoolgenootjes slaagden 121 van de 127 leerlingen de eerste keer. Bij de zes leerlingen die nog niet geslaagd zijn, zitten volgens de school zeer kansrijke herkansers. 21 leerlingen behaalden hun diploma cum laude.

Tip de redactie