Knuffelen om de wereld wat vriendelijker te maken

Waar anders dan in Breda kun je de liefde verspreiden met een knuffel? Het was immers de Bredase Big Brother Ruud die met 'ff knuffelen' Nederland warmte en liefde gaf.

Donderdag waren er gratis knuffels van het project Knuffel 4 Liefde voor burgemeester, wethouders en raadsleden van Breda. Ze werden met liefde ontvangen. 

De stichting wil doormiddel van knuffels spanningen wegnemen in de stad. Donderdag was de kick-off van het project op het Stadserf. Aan het begin aarzelden de wethouders en raadsleden, maar nadat Bas Maes van de SP een stevige groepsknuffel had gekregen volgden er al snel meer. Ook toevallige voorbijgangers kregen een knuffel.

Pegida

Zaterdag staat het knuffelteam bij het Van Coothplein om iedereen een ‘hug’ te geven. "Dat doen we omdat er zaterdag veel spanningen in de stad zal zijn door de demonstratie van Pegida en de tegendemonstraties", aldus Peter Schouten, vader van oprichtster Sabrina Schouten.

"We hopen hier mee te bereiken dat de spanningen een beetje afnemen in de stad. Ook al zijn we misschien maar één druppel op een gloeiende plaat, ik ben er van overtuigd dat elke goede druppel zin heeft." Vlak voor het einde van de kick-off kwam burgenmeester Paul Depla ook nog een knuffel halen. 

Aanstaande zaterdag zullen er meerdere knuffelteams het winkelend publiek trakteren op een knuffel. "De actie is voor ons geslaagd als mensen voelen dat het fijn is om een knuffel te krijgen en voelen dat het werkt. We hebben er in ieder geval enorm veel zin in."

Tip de redactie