Woninginbraak legt hennepdrogerij en 10,5 kilo hennep bloot

Een melding van een inbraak bleek deze week goed voor twee zaken. Want in plaats van geschrokken bewoners trof de politie een hennepdrogerij aan op de zolder van een woning. 

De politie trof de drogerij in de nacht van dinsdag op woensdag. Volgens het politieteam op Facebook was het een van de vele woninginbraken die nacht. In een geval ging het zelfs om een woningoverval. "We hebben erg ons best gedaan om deze criminelen te pakken te krijgen, maar helaas. Op dit moment wordt er uitgebreid sporenonderzoek gedaan en hopen zo nog bij de daders te komen", aldus de politie over de overval.

Bij een van de woninginbraken troffen agenten  iets anders aan dan geschrokken bewoners. "In de woning vonden wij namelijk een hennepdrogerij op zolder. De bewoners zelf waren echter nergens te bekennen. De drogerij hebben we vernietigd en ook namen we wat spullen en 10,5 kilo hennep in beslag!"

"De bewoners van deze woning komen op een later tijdstip aan de beurt om een verklaring af te leggen", besluit de politie.

Tip de redactie