Enorme schade na grote brand Woonboulevard Breda

Een grote brand aan de Woonboulevard heeft in de nacht van woensdag op donderdag veel schade veroorzaakt aan verschillende winkels. 

De brand brak iets voor middernacht uit in een woonwinkel aan de Kruisvoort in Breda. De brand zorgde voor veel rookontwikkeling. 

Bij de brand vielen geen gewonden. De brandweer zette fors in met 5 tankautospuiten, 3 hoogwerkers en 1 schuimblusvoertuig.

De brand woedde in het blok waarin meerdere woonwinkels zijn gevestigd. Het gaat onder meer om Sofa Nova, Bankstel XL en Lampidee. 

Onbekend

De brand is volgens de brandweer ontstaan bij Lampidee, een verlichtingsspeciaalzaak. De oorzaak van de brand is nog onbekend.

In verband met de brand werden de wegen Kruisweide, Heilaarstraat en de Ettensebaan richting A16 afgesloten.

Het verkeer werd omgeleid via de Westerparklaan. Rond 3.30 uur werd de Ettensebaan weer vrijgegeven voor verkeer. Het gedeelte waar de brand gewoed heeft, is ook in de ochtend nog afgezet voor verkeer. De rest van de woonboulevard is wel bereikbaar.

Uren

Het duurde enkele uren voordat de brandweer de brand onder controle had. Rond 3.45 uurwaren vuur en rook flink afgenomen en controleerde de brandweer de panden en checkt of alle vuurhaarden uit zijn. 

Om 06.30 uur werd sein brand meester gegeven.

Met een kraan worden de resten van de getroffen panden uit elkaar getrokken. Dit kan tijdelijk weer wat vuur en rook geven.

Bekijk foto's van de schade en van de brand.

Tip de redactie