Particuliere bouw 17 woningen Petegemstraat kan starten

De toekomstige eigenaren van 17 woningen op het oude terrein van voormalig zwembad de Wisselslag aan de Petegemstraat kunnen hun bouwplanning gaan maken.

Maandag tekenden gemeente en vertegenwoordigers van het bouwcoillectief een overeenkomst die de bouw mogelijk maakt.

Het bouwproject betreft een noordelijk deel van het terrein van het voormalige zwembad. De woningen worden gebouw in Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO).

Mantelovereenkomst

In de mantelovereenkomst hebben gemeente en het collectief onder andere de voorwaarden afgesproken over het moment van levering en betaling van de grond. Verder verplicht de gemeente zich tot het bouwrijp maken van de locatie en het aanleggen van de bijbehorende openbare ruimte.

Het CPO legt zich in de overeenkomst vast dat hun plannen aan de ruimtelijke en kwalitatieve randvoorwaarden voldoen.

Wethouder Van Lunteren refereerde bij de ondertekening aan de lange aanloop die dit project kende. In mei 2012 begonnen de eerste gesprekken met Droomwonen, dat de bouw begeleid. ”Met onze handtekeningen onder de mantelovereenkomst CPO Wisselslag staan alle seinen op groen om nu echt aan de slag te gaan. Het is een prachtig plan op een unieke locatie.”

Bestemmingsplan

De gemeenteraad bespreekt 14 juli het bestemmingsplan die 17 woningen juridisch planologisch mogelijk maakt Daarnaast is nog ruimte voor nog eens acht grondgebonden woningen en zestien appartementen met zorg mogelijk op zuidelijke deel. Daarvoor zijn nog geen overeenkomsten gesloten.

Tip de redactie