Amphia in samenwerkingsverband oncologie Embraze

Het Amphia heeft samen met een aantal andere ziekenhuizen in zuidwest-Nederland de krachten gebundeld  in strijd tegen kanker.

Het Admiraal De Ruyter ziekenhuis, Amphia ziekenhuis, Bravis ziekenhuis, Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis, Erasmus MC, Instituut Verbeeten, Jeroen Bosch Ziekenhuis, ZorgSaam ziekenhuis en het Zuidwest Radiotherapeutisch Instituut vormen samen oncologisch netwerk Embraze.

Met de samenwerking willen de ziekenhuizen de kwaliteit van zorg voor de patiënt verbeteren en zo de kans op genezing vergroten. "Een groot team van experts maakt zich hard voor de best mogelijke zorg op het juiste moment en zo dicht mogelijk bij de patiënt in deze regio."

De samenwerking komt ook voort uit de toenemende landelijke eisen aan de kwaliteit van de oncologische zorg. Een ziekenhuis mag een behandeling alleen uitvoeren wanneer zij voldoende specifieke behandelingen per jaar uitvoert. Dat betekent dat patiënten soms worden verwezen naar een ander ziekenhuis zodat aan deze eisen kan worden voldaan.

Doel

Janneke van Vliet (Bravis) is voorzitter van Embraze. Samen met Olof Suttorp (Amphia) en Bart Berden (ETZ) geeft zij vorm aan het dagelijks bestuur.  Patiënten kunnen dan voor onderzoek en nazorg in hun eigen ziekenhuis terecht, maar gaan voor een specifiek deel van de behandeling naar een ander ziekenhuis of radiotherapie instelling.

"Door elkaar te helpen en samen te werken verhogen we in alle organisaties de kwaliteit van de oncologische zorg", aldus Janneke van Vliet in een persverklaring. "Patiënten krijgen in alle gevallen de best mogelijke zorg. En dat is ons belangrijkste doel."

Tip de redactie