'Kermis binnenstad mag best wat langer duren'

De familiekermis is inmiddels weer uit de binnenstad vertrokken. De pilot om de kermis niet meer op het Chasséveld op te bouwen, maar in park Valkenberg en aan het Kasteelplein, is wat VVV-directeur Marlice Dreessen betreft geslaagd.

"Ik roep al tien jaar dat de kermis in de binnenstad thuis hoort. Ik ben altijd al een grote voorstander van deze nieuwe locatie geweest", zegt Dreessen. Volgens haar mag de nostalgische kermis qua grootte volgend jaar wat meer uitbreiden richting de Grote Markt en wat langer duren. "Maar ik realiseer me dat dat lastig wordt in verband met de terrassen op de Grote Markt en het mogelijke gevaar van de attracties."

De eerste editie van de familiekermis was volgens Dreessen in combinatie met winkelen en horeca een groot succes. "Het economische belang staat voorop. Een pilot is er om te testen en de bedrijven in de binnenstad hebben het plan omarmd. Wat mij betreft staat de nostalgische kermis in 2017 weer op dezelfde plaats."

Volgens een woordvoerder van de gemeente zijn de eerste geluiden overwegend positief. "Het ging natuurlijk om een nieuwe vorm op een andere locatie. Of dit volgend jaar voor herhaling vatbaar is gaan we met alle betrokken partijen bekijken door middel van een evaluatie."

Of de kermis dan wat uitgebreider wordt opgezet moet nog blijken. De Nostalgische kermis is dit jaar volgens de gemeente wel beter bezocht dan de voorjaarskermis vorig jaar op het Chasséveld.

Tip de redactie