'Pannen op 't Dak' opent vrijdagavond eerste rooftop-festival Breda

Het eerste rooftop-festival in Breda is vrijdagavond een feit. Pannen op 't Dak opent om 18.00 uur zijn dak bovenop de Concordiagarage. Op een paar meter hoogte is de grote ruimte al helemaal festival-proof gemaakt.

Tijdens het 10-daagse pop-up rooftop-festival worden culinaire elementen gecombineerd met culturele activiteiten. Een bijzondere openingshandeling is er volgens Dennis Elbers van de organisatie niet. "Maar het is al bijzonder genoeg om een festival op het dak van Concordia te organiseren. Je kunt zo genieten van een uitzicht over heel Breda", zegt hij.

Dinsdag begon de opbouw van het kakelverse festival. "Er werden om te beginnen drie grote containers op het dak gehesen. Daar werden dan de bar en de keuken in geplaatst", vertelt Elbers over de opbouw.

De gehele culinaire invulling wordt verzorgd door chefkok Ralph Geerts. "Niet alleen kunnen er simpele kleine hapjes geproefd worden, er kan een driegangenmenu gegeten worden in het pop-up restaurant op het dak. De producten en ingrediënten komen vers uit de omgeving van Breda. Daarnaast is er een weekmenu waar je een tafeltje voor kunt reserveren. Er is plaats voor 48 man in het restaurant en we zitten voor de hele week al bijna vol qua reserveringen."

Muziek

Daarnaast is er samen met Bredase culturele initiatieven een activiteitenprogramma samengesteld. Dit zijn muziekoptredens, maar ook een filmvertoning, exposities en workshops. In het openingsweekend presenteert Onderstroom vrijdagavond een muzikale act op het dak.

Zaterdagmiddag worden er op het dak van de parkeergarage skatelessen verzorgd door Pier 15 voor skaters vanaf 4 jaar. Zondagmiddag komt Mezz Breda met platenlabel Bastaard Platen. Hier zullen platenbazen Mathijs Leeuwis en Jeroen Kant optreden.

Zelf kijkt Elbers ook uit naar volgende week vrijdag. Dan wordt er een filmavond gehouden door Filmhuis Breda. "Het lijkt me zo tof om te zien hoe al die mensen op een dak naar een film aan het kijken zijn." Elbers hoopt nu alleen nog op goed weer voor komende week.

Tip de redactie