GroenLinks wil gelijke behandeling afwijkende fietsen

Als je fiets afwijkt van de standaardnorm, dan kun je hem doorgaans niet meer kwijt in de bewaakte fietsenstalling op station Breda, stelt GroenLinks. Dat moet anders vindt de fractie.             

Berijders van speciale fietsen, zoals een bakfiets, driewieler of een tandem vissen nu volgens de fractie vaak achter het net in de bewaakte fietsenstalling. "Op last van de brandweer moeten gangpaden vrij blijven en het aanbod van fietsen met manden voorop of (zware) electrische fietsen worden niet in de reguliere rekken gestald."

Dat leidt tot parkeerproblemen. "Voordat de ochtendspits voorbij is, staat er een bord buiten dat er voor speciale fietsen geen plek meer is – op die plekken staan namelijk fietsen die wel in de rekken passen."

Toezegging

En dat kan niet, vindt GroenLinks Breda, dat hierover vragen stelt aan het college. "Vele inwoners van Breda gebruiken juist deze speciale fietsen als alternatief voor de auto om bijvoorbeeld eerst hun kinderen naar school te brengen en daarna met de trein naar hun werk te kunnen gaan."

De fractie wil weten of Breda bekend is met het problemen van de afwijkende fietsen. De vragenstellers wijzen op een eerdere toezegging van de wethouder. "De bakfiets en de scootmobiels kunnen vooral terecht in de Noordoost stalling", citeren de schrijvers uit een eerdere commissievergadering.

Merijn Scheifes en Jetze van der Ham willen als vragenstellers graag weten of het college er nog steeds zo over denkt en of de bestuurders van plan zijn zich in te zetten voor behoud van het gratis bewaakt parkeren voor de bijzondere fietsen.

Tip de redactie