De toekomstige bewoners van woningbouwproject Op de Dreef in Princenhage staan meteen op straat. En dat is in dit geval goed nieuws.

Want gelijktijdig met het overhandigen van de sleutels is namelijk ook de openbare ruimte gereed. De 21 kopers belanden daardoor in een wijk die meteen bouwvrij is. “Dat alles gelijkertijd wordt opgeleverd, dat is uniek voor Nederland”, laat Bas Korving namens Schonck, Schul & Compagnie weten.

Als ontwikkelaar was het Bredase bedrijf verantwoordelijk voor de aanleg en inrichting van de openbare ruimte. “Vrijdag dragen we dat gelijktijdig met het overhandigen van de sleutels aan de bewoners over aan de gemeente.” Daarbij is om 16.00 uur wethouder Patrick van Lunteren aanwezig.

Het hofje achter de Dreef in Princenhage oogt daardoor meteen af. Geen tijdelijke bouwbestrating en ijzeren rijplaten of grote plassen en modderpoelen, maar een keurig plantsoen en een beukenhaag die de voortuin scheidt van het trottoir.

Het wijkje Op de Dreef krijgt als straatnaam Hof ter Dreef. De straat  is te bereiken via een in/uitrit tussen de woningen Dreef 87 en 91.

Onder meer een gesloten café en een voormalige autogarage hebben plaats gemaakt voor de woningen.