Wat deed oud-wethouder Van den Berg (Breda'97) op CDA-congres?

Het was even schrikken bij het bekijken van de foto van het CDA-congres in de Volkskrant afgelopen zaterdag. Zat daar niet oud-wethouder Bernie van den Berg - toch Breda’97 - naast de Bredase CDA-fractievoorzitter Peter Elbertse?

"Dat klopt", bevestigt Van den Berg. "Ik ben na het vallen van de coalitie aspirant-lid geworden. Ik vond het niet terecht dat het CDA en Peter Elbertse alle kritiek kregen. Vond dat niet helemaal chique."

Maar dan dat congres? "Ik was wel benieuwd hoe dat eraan toe zou gaan. Als lokalo ken je dit soort bijeenkomsten niet, ik was benieuwd hoe dat ging."

Amerikaans

En? "Heel Amerikaans, maar dan wel met klompen. Er ging wel wat mis, deed het geluid het niet. Ik zat op de tribune van de gasten, en achter Buma, op wie de camera’s gericht stonden, zaten de jonge leden van de CDJA." 

Sprak het een beetje aan? "Je ziet aan de foto wel dat ik het niet met alles eens ben", lacht de Bredase politicus.

Uit dit bezoek kunnen we niet afleiden dat je binnen Breda ambities hebt om een overstap te maken? Of dat je lijsttrekker wordt van het CDA? "Ha ha. Laat ik een politiek correct antwoord geven: daar ben ik niet voor gevraagd."

Mogelijkheden

Overigens was het niet de eerste bijeenkomst van het CDA waar Van den Berg bij was. "Bij de ledenvergadering in Breda na de val van de coalitie was ik, eveneens als aspirant-lid. Ook omdat ik benieuwd was hoe zij dat deden."

Van den Berg bekijkt de Bredase politiek sinds zijn terugtreden vanaf de zijlijn. Hij ziet wel kansen. "Zo’n bijeenkomst is ook goed om inspiratie op te doen. Nu is het toch een beetje een chaos met de kleine partijen in de raad en alle eenmansfracties. Ik zie daar wel mogelijkheden. Als je kijkt hoeveel stemmen je samen hebt, dan kun je samen echt wat bereiken. Achter de schermen wordt daar hard over nagedacht."

Tip de redactie