Topman CZ voorzitter Raad van Toezicht nieuw museum Breda

CZ-topman Wim van der Meeren wordt voorzitter van de Raad van Toezicht van het nieuwe museum voor Breda. 

Het college van B&W van de Gemeente Breda heeft ingestemd met de benoeming door de Raad van Toezicht van stichting MOTI. MOTI stelt hem officieel aan omdat de nieuwe organisatie nog tot stand moet komen.

Van der Meeren woont al meer dan 25 jaar in Breda. Hij is sinds 2009 voorzitter van de Raad van Bestuur van de CZ Groep. Daarnaast participeert hij in diverse bestuurs- en adviesorganen. "Met de komst van Van der Meeren is een volgende stap gezet in de transitie van de twee bestaande musea naar een nieuw museum voor erfgoed en beeldcultuur in Breda", aldus de gemeente.

Vernieuwing

Marianne de Bie, wethouder Cultuur, is blij met de benoeming. Zij roemt zijn ruime staat van dienst als bestuurder en zijn verbindende leiderschapsstijl. "Van der Meeren wordt gewaardeerd om zijn inzet gericht op vernieuwing en samenwerking."                   

De nieuwe voorzitter wordt betrokken bij de verdere samenstelling van de Raad van Toezicht en bij de werving en selectie van een algemeen directeur voor het nieuwe museum. Voor de Raad van Toezicht worden nog twee nieuwe leden gezocht.

De officiële benoeming van Wim van der Meeren vindt plaats op maandag 20 juni. Op datzelfde moment treedt Paul Frissen, de huidige voorzitter Raad van Toezicht van stichting MOTI, terug. Twee leden van de huidige Raad van Toezicht van MOTI blijven op hun post om de continuïteit te waarborgen.

Tip de redactie