Helderheid over plaats Glazen Huis in Breda

Het is de vraag die de volgers van het Glazen Huis in Breda en 3FM Serious Request al maanden bezighoudt: waar komt het huis te staan? Het antwoord op die vraag wordt deze week een stuk duidelijker.

De gemeente Breda komt woensdag met een update over de plaats van het Glazen Huis. Of dan de situatieschets al tot op de meter bekend is, is niet duidelijk.

Wethouder Boaz Adank (VVD, evenementen) gaf bij de kick-off voor het Glazen Huis in Breda twee maanden geleden al aan dat het een heel spel is tussen de verschillende instanties, dat ingewikkelder is dan het lijkt.

Ben Houdijk van 3FM vulde hem daarbij aan. “Het evenement is gegroeid. Ook het huis zelf. In Heerlen was daar ook de studio van NPO3 BNN aan gekoppeld. Dat is zes bij twaalf meter.”

Daarnaast is er het bezoek: Houdijk: “Dagelijks komen honderdduizend mensen naar de stad. De veiligheid staat voorop.” Volgens Adank ging het toen om  vier locaties. “In de historische binnenstad, dat staat wel vast.”

Grote Markt

In 2008 stond het Glazen Huis in Breda en was de Grote Markt het plein waar het huis stond, maar waar ook de optredens op de slotdag plaatsvonden.

Het lijkt voor de hand liggend dat dit uit elkaar getrokken wordt, zoals dat ook de afgelopen jaren in andere steden gebeurde.

 Het Glazen Huis staat in de week voor Kerst in Breda. Doel is geld in te zamelen voor een 'stille ramp'. Het onderwerp van de actie wordt later bekend gemaakt.

Tip de redactie