Kwart minder gevallen zakkenrollerij in Bredase binnenstad

In Breda hebben de eerste vijf maanden van het jaar ruim 25 procent minder gevallen van zakkenrollerij plaatsgevonden dan een jaar eerder. 

De eerste maanden van 2015 deden 204 personen aangifte van zakkenrollen tegenover 148 in de eerste vijf maanden van dit jaar. Dat blijkt uit cijfers van de politie.

In januari van dit jaar ging het om 24 gevallen tegenover 29 in 2015, in februari om 60 gevallen tegenover 73 gevallen en in maart om 23 tegenover 32 gevallen. In april vonden acht minder gevallen van zakkenrollerij plaats dan in dezelfde maand van 2015 en in mei betrof het verschil 7 gevallen. 

Carnaval

“De uitschieters in februari worden veroorzaakt door carnaval”, geeft wijkagent centrum Niels Vissers aan. De cijfers zijn afkomstig uit het centrum van Breda, ruwweg het gebied binnen de singels.

De politie blijft de komende maanden aandacht vragen voor zakkenrollen, al stemt de bereikte daling al tot tevredenheid. “Zowel gericht op aanhoudingen als op bewustwording”, aldus Vissers.

“Wekelijks gaan we onopvallend de straat op om de zakkenrollers in het zicht proberen te krijgen. En nog op een aantal momenten dit jaar gaan we zeer opvallend de straat op om potentiële slachtoffers te waarschuwen.”

Tip de redactie