Man laat zichzelf oppakken na nepmelding over vuurwapen

Een 47-jarige Bredanaar heeft zondagmiddag opschudding veroorzaakt in de Dr Struyckenstraat. 

De man meldde rond 17.35 uur dat er in de Dr Struyckenstraat een persoon met een doorgeladen vuurwapen liep. Volgens de politie deed de man zelf de melding. Hij werd aangehouden.  

De man gaf tijdens het telefoongesprek met de politie waarin hij het incident meldde de voor- en achternaam van een man door die daar rond zou lopen met een doorgeladen vuurwapen. De man die hij noemde is een bekende van de politie.

Kogelwerende vesten

Agenten kregen van de centralist te horen dat zij de zware kogelwerende vesten aan moesten doen, de melder had namelijk gezien dat de man het vuurwapen had doorgeladen. "De dienders zagen de door de melder bedoelde man uit de telefooncel komen", aldus de politie. "Ze hebben hem aangeroepen dat hij zijn armen moest spreiden en zijn handen moest laten zien. Hierna kreeg hij opdracht om op zijn buik te gaan liggen. De man gaf daar direct gevolg aan."

Bij fouilleren werd geen vuurwapen aangetroffen. Hij werd geboeid en aangehouden. Aan het bureau werd de melding terug geluisterd, de stem werd door de politieman herkend als zijnde die van de aangehouden verdachte. Er wordt proces-verbaal tegen de 47-jarige man opgemaakt. Hij ontkent zelf het telefoontje gepleegd te hebben.

Tip de redactie