Politie oefent met ramptoeristen, omvallende barbecues en overvaren zwemmers

Politie, brandweer, reddingsbrigade, Rode Kruis en gemeente hebben zondag bij de Galderse Meren een uitgebreide calamiteitenoefening gehouden. 

De samenwerkende instanties oefenden twee verschillende incidenten. "Alle partijen waren enthousiast en positief over de oefening en kijken terug op een geslaagde dag", aldus de politie.

Bij de eerste oefening in de ochtend werd gekeken wat erbij komt kijken als vier zwemmers door een motorboot overvaren worden. In deze oefening was de betreffende bootdoorgevaren en elders aan de Galderse Meren aangelegd. Brandweer, reddingsbrigade, en Rode Kruis zorgden voor de redding en EHBO. Door politie en T&H werden twee ramptoeristen aangehouden, ook de schipper van de boot werd aangehouden.

Bij de oefening in de middag ging het om een ruzie tussen twee groepen recreanten. In de nagebootste ruzie werd een barbecue omgetrapt, waarbij een steekvlam ontstond en meerdere personen gewond raakten. Door politie en Toezicht en Handhaving van de gemeente werd linie gevormd en de partijen gescheiden en weggedreven. Hierbij werden in de oefensituatie twee personen aangehouden voor mishandeling en belediging.

Tip de redactie