Plannen om Milieustraat ook zondags te openen

Breda bekijkt of de Milieustraat vanaf september ook zondags geopend kan worden. Dat laat de gemeente desgevraagd weten. 

Het plan is onderdeel van een nieuwe aanpak voor afscheiding en inzameling voor de hele gemeente. 

Of het milieustation vanaf september 2016 elke zondag open gaat, hangt af van goedkeuring van de ondernemingsraad. "Voor het werken op zondag is instemming nodig van de OR. De bedoeling is dat we één milieustation openen op zondag als proef voor één jaar", laat een woordvoerder van de gemeente weten. "In dat jaar zal moeten blijken of we voldoende bezoekers krijgen en of het gewaardeerd wordt."

De drempel voor het wegbrengen van grofvuil zou hiermee lager moeten worden. Er wordt nog bekeken welk milieustation open gaat op zondag. Dat wordt aan het Spinveld of aan de Slingerweg.

Drie containers

De afvalverwerking verandert de komende anderhalf jaar. Eind 2017 heeft elk huishouden drie verschillende containers. De drie containers krijgen verschillend gekleurde deksels. Eén voor papier, één voor groente-, fruit- en tuinafval en één voor plastic en lege pakken.

In het grootste deel van de stad brengen mensen dan zelf het restafval naar ondergrondse containers. De start van de nieuwe manier van afvalinzameling is rond half juli, met de omwisseling van de afvalcontainers in het eerste gebied. Buitengebieden als Teteringen, Ulvenhout, Prinsenbeek en Bavel horen hier bij, maar bijvoorbeeld ook een deel van de Heerbaan in Heusdenhout.

Per wijk of buurt gaat de andere afvalscheiding en -inzameling in. Dat gebeurt in de periode tussen juli 2016 en eind 2017. Voorafgaand aan de omwisseling ontvangen alle huishoudens daarover een brief op hun huisadres.

Tip de redactie