Cruyff Court NAC Breda aan de Hamdijk opgeknapt

Het Cruyff Court NAC Breda aan de Hamdijk in Biesdonk wordt nog voor de zomervakantie opgeknapt. 

Het veld krijgt een nieuwe toplaag en de hekken rondom het veld worden gerenoveerd. De Gemeente Breda verlengt ook de samenwerkingsovereenkomst met de Johan Cruyff Foundation.

Het opknappen gaat waarschijnlijk tussen 4 en 10 juli plaatsvinden. De kosten voor de renovatie van de toplaag bedragen ongeveer 49.000 euro. De Cruyff Foundation kan door een extra bijdrage van de Nationale Postcode Loterij bijdragen aan de renovatie.

Ongeveer 30.000 euro komt voor rekening van de Cruyff Foundation. De gemeente betaalt een kleine 19.000 euro. Daarnaast investeert de gemeente ongeveer 14.000 euro in de renovatie van het hekwerk.

Gemeente Breda en de Cruyff Foundation werken al meer dan 10 jaar samen om de Bredase jeugd meer te laten sporten en bewegen. Jaarlijks worden op het veld Cruyff Courts 6 vs 6 en de NAC Street League gehouden en er zijn regelmatig (sport) kennismakingsclinics. Ook is er een Cruyff Foundation Coach die samen met de jongeren uit de wijk het project Heroes of the Cruyff Courts van de Cruyff Foundation organiseren.

Tip de redactie