Donderdag handtekeningen onder financiering ZonneWIJde

De ZonneWIJde heeft overeenstemming bereikt met de bank over financiering van het zonnepark dat langs de Backer en Ruebweg moet komen. 

Donderdag om 17.15 uur plaatst de organisatie de handtekeningen onder de overeenkomst samen met gemeente en bank. Dat meldt de gemeente Breda woensdagmiddag.

Het tekenen van de overeenkomst betekent dat realisatie van het bijna 7000 zonnepanelen omvattende zonnepark spoedig kan beginnen. De bouw duurt dan vervolgens twee maanden. De start van de bouw werd meerdere malen uitgesteld omdat de details van de financiering vanuit de bank niet rond kwam. Ook moest het project verhuizen van Rithmeesterpark naar het grasveld voor de Praxis op bedrijventerrein Steenakker. 

Deze driehoeksovereenkomst is nodig omdat het in principe om een tijdelijke invulling van de driehoek op bedrijventerrein Steenakker gaat. Mocht er een bedrijfsmatige invulling komen van de 2 hectare grond, dan zouden de panelen moeten verhuizen.

Bestuurslid Marc Okhuijsen liet eerder weten dat de businesscase ook een jaar na de start van de crowdfunding nog steeds overeind staat. “Ondanks de dalende energieprijzen.” Doordat het zoeken naar een bank en het sluiten van een overeenkomst langer duurde dan verwacht, krijgt ZonneWIJde wel panelen die een hogere opbrengst leveren. “Maar dat betekent dat je dan ook weer je businesscase moet aanpassen.”

Een jaar geleden haalde ZonneWIJde 884.000 euro op via crowdfunding. Het zonnepark had vrij snel daarna gebouwd moeten worden. Dat wordt dus een jaar later. “Heel vervelend voor iedereen die aan het wachten is”, gaf Okhuizen aan.

Tip de redactie