Reacties op onderzoek station Breda: van tochtgat tot een Bredaas pareltje

Het nieuwe station Breda staat volgens onderzoek van reizigersorganisatie Rover in de top 5 meest onaangename stations van Nederland. 

De uitkomst van dat onderzoek maakt flink wat los. Zijn de reizigers en inwoners van Breda het ermee eens?

Station Breda zou aangenaam en onveilig zijn, de winkels verstopt. De meningen blijken verdeeld, valt op te maken uit de reacties onder het artikel.

“Inderdaad heel onaangenaam! Je komt alleen de AH tegen. Bruna en Etos worden door mij nooit meer bezocht”, schrijft Nathalie Daalderop in de reacties. “Alle winkels in zijvleugels zijn gedoemd om failliet te gaan. Fietsenstalling en rekken ook dikke onvoldoende. Wat een ongelofelijke blamage voor de ontwerpers en bedenkers van dit station. Kunnen ze nog iets bedenken om het voor bedrijven een interessante plek te maken? Ik ben benieuwd.”

Bestrating

Zij is niet de enige die zich kan vinden in de resultaten van het onderzoek. Meerdere reageerders hebben vergelijkbare ervaringen. “Ik kom er dagelijks maar ‘t kan mij niet bekoren. Een groot tochtgat op de perrons”,  schrijft Casper Bal. “Een pinautomaat die ergens achterin is weggeduwd. Ik ben benieuwd of de winkels het gaan volhouden als de voorkant open gaat. Bestrating aan de noordkant lijkt wel een golfslagbad en ligt los. Er kan nog veel verbeterd worden.”

Uiteraard zijn er ook mensen die het onderzoek bestrijden en het station goed en prettig vinden vinden. “Het is eigenlijk al te klein voor de hoeveelheid bussen en fietsen. Ook die piano is een echte aanwinst”, aldus Erwin Hoek. “En even een rondje lopen voor de winkels is juist geweldig. Gewoon iets eerder van huis gaan. Straks via de andere kant kan je met de fiets naar binnen. Een Bredaas pareltje!”

Praktisch

“Een station is een gebouw waar je in of uit de trein stapt. Geen woonhuis, paleis of museum,” vertelt Anky Gooijers-Franken. Het gaat voor meerdere reageerders om de praktische waarde van het station. “Je kunt wel zien dat heel veel mensen vergeten zijn hoe het station eerst was”, reageert Dimitri de Ridder op de vele negatieve reacties, verwijzend naar het onsamenhangende gebouw dat tot twee jaar terug voor station doorging.

Bekijk alle reacties op Facebook

Tip de redactie