De speeltuin in de Leijstraat in de wijk Zandberg is geen aangename plek meer voor kinderen om te spelen.

 Op locatie ligt de grond bezaaid met troep waaronder veel glas. Reden genoeg voor betrokken bewoonster Angelica Vištica om zelf de troep op te ruimen.

Ze is dinsdagochtend bezig geweest met opruimen nadat de gemeente er niets aan heeft gedaan. “Ik ben nu ruim twee uur bezig en ik heb al een halve emmer vol aan glas, joints en andere troep”, vertelt Vištica. Volgens haar had ze er drie jaar geleden al een melding van gemaakt bij de gemeente, maar werd daar niets mee gedaan.

‘Ho, hier moet je niet spelen!’

Vlak in de buurt zit een kinderboerderij. “Daar gaan de meeste kinderen nu naar toe en daarom is de rommel in deze speeltuin niet het grootste probleem. Ik heb wel regelmatig kinderen last-minute moeten waarschuwen dat ze hier beter niet kunnen spelen vanwege al dat gevaarlijke glas,” zegt ze.

Ze hoopt dat andere buurtbewoners zich meer gaan bekommeren om de speeltuin weer in goede staat te krijgen. “Als er nu iemand met een heggenschaar zou langskomen en gelijk die brandnetels zou kunnen wegknippen, zou dat helemaal perfect zijn”, lacht Vištica

De gemeente laat weten dat er direct wat aan gedaan is. De vrouw stuurden dinsdag al tweets over de rommel op het speeltuintje. “We hebben dinsdag direct iemand gestuurd die daar is gaan opruimen. Het is prachtig dat deze mevrouw letterlijk de handschoen oppakt en zelf ook opruimt”, vertelt een woordvoerder van de gemeente.

Plannen voor de speeltuin

In 2017 is het de bedoeling dat de Leistraat vernieuwd wordt. WonenBreburg is bezig met de aanbesteding van de bouw van het woon-zorgcomplex. Nadat dat complex aangepakt is door de gemeente, krijgt het speelterrein de aandacht.

“Tot die tijd willen we dat het speelterrein een verzorgde plek blijft waar kinderen kunnen spelen. We willen niet dat tijdens de bouw de speeltuin wordt beschadigd”, aldus de woordvoerder.