Inwoners van Breda storten gemiddeld 5,5 kilo aan elektronisch afval. 

Dat blijkt uit onderzoek van Wecycle, de organisatie die de recycling en inzameling van e-waste regelt. Dat is hoger dan het Noord-Brabantse gemiddelde dat op 4,4 kilo per persoon ligt.

Bedoeling van het onderzoek is dat meer gemeenten zich bij Wecycle aansluiten. In Breda werd er 990.000 kilo opgehaald. Dat is slechts 0,9 procent van de totale hoeveelheid elektronisch afval in Nederland.

In totaal is er door heel Nederland 110 miljoen kilo aan elektronisch afval opgehaald bij de bij Wecycle aangesloten gemeenten. Een groot deel hiervan (66 miljoen kilo) bestaat uit afval dat de gemeenten hebben opgehaald bij hun milieustraten. Het overige afval (44 miljoen kilo) is afkomstig van winkels.

Breda hoort niet bij de gemeenten in Noord-Brabant met de hoogste hoeveelheid afval. Dongen produceert het meeste e-waste van alle gemeenten met een gemiddelde van 7,8 kilo per persoon. Daarop volgt Sint-Oedenrode met 7,2 kilo en Alphen-Chaam en Baarle Nassau delen de derde plaats met 6,8 kilo afval per inwoner.