Komend seizoen van Mats Seuntjens geen verrassende passeerbewegingen meer, geen geniale goals of voorzetten op beslissende momenten. 

Tenminste, niet bij NAC. Want Seuntjens speelt de komende vier jaar bij AZ. Daarmee komt een lange NAC-carrière van de speler ten einde. Sinds 2010 voetbalde de aanvaller voor NAC. De geboren en getogen Bredanaar begon bij Boeimeer, voordat hij in 2010 overstapte naar de jeugdopleiding van NAC.

Daar boekte hij zijn eerste succes door met de A1 de nationale beker te winnen. Op 28 januari 2012 debuteerde hij in een duel tegen De Graafschap. Afgelopen seizoen had hij met 13 treffers en 17 assists in 35 wedstrijden een groot aanvallend aandeel bij NAC.

Technisch Directeur Hans Smulders betreurt het vertrek, maar wist dat het bij het uitblijven van promotie moeilijk zou worden om hem langer bij NAC te houden. "Als voetballer is hij toe aan de volgende stap en de eredivisie", aldus Smulders op de site van NAC. "We hebben hem een mooi aanbod voorgelegd, maar hij verkoos voor een avontuur buiten Breda. We wensen hem daar uiteraard veel succes bij."