De politieke partij DENK wil in 2018 mee te doen aan de gemeenteraadsverkiezingen. Ook in Breda zou animo zijn voor een lokale afdeling. Dat geeft Bredanaar Ali Tsouli aan. Hij is afdelingscoördinator van DENK.

Zondag is de partij in Breda voor kennismaking met inwoners van de stad. Van de partij komt het kersverse lid Sylvana Simons samen met Tunahan Kuzu, Selçuk Öztürk en Farid Azarkan. De bijeenkomst is zondag in wijkcentrum de Poelewei in Brabantpark.

DENK komt op uitnodiging van Yuksel Buyukcelik naar Breda. Breda is de eerste stad in Nederland waar de partij kennis komt maken met de inwoners. Het doel van de bijeenkomst is een kennismaking met de potentiële Bredase afdeling van DENK. Buyukcelik neemt de leiding voor de potentiële afdeling in Breda. Hij heeft tevens de mensen van DENK uitgenodigd naar de Poelewei.

Ali Tsouli, landelijke afdelingscoördinator van DENK zat voorheen bij D66 Breda maar is vorig jaar naar DENK gegaan. “Verbinding tussen mensen staat bij mij bovenaan de prioriteitenlijst en dit miste ik in D66”, vertelt Tsouli. “In theorie word het belangrijk gevonden, maar in de praktijk werd er weinig mee gedaan.”

Op de vraag of Tsouli bang is voor negatieve reacties op de bijeenkomst reageert Tsouli optimistisch. “De hartverwarmende reacties die we krijgen van mensen tellen veel zwaarder mee. De eeuwige klagers op social media zullen er altijd zijn.”

Het programma start om 16.00 uur in de wijkcentrum de Poelewei in Brabantpark. Inloop is vanaf 15.00 uur. Iedereen is welkom, aldus de initiatiefnemers.