Ondanks de 140 miljoen kostende make-over van station Breda voelt het onaangenaam aan voor reizigers. Dit blijkt uit onderzoek dat gedaan is door Reizigersvereniging Rover naar de gastvrijheid van stations in Nederland.

Een woordvoerder van Rover geeft aan dat reizigers het massale karakter van station Breda niet fijn vinden. Volgens de woordvoerder zouden reizigers het totale overzicht kwijt raken.

“De perrons liggen een beetje achteraan, de winkels zitten verstopt”, legt de woordvoerder uit. Hij vertelt ook dat juist door deze ‘verstopte hoeken’ reizigers het station als onveilig beleven.

Alfred Arbouw, wethouder Stedelijke Ontwikkeling, geeft aan dat de gemeente zich niet volledig herkent in de resultaten van het onderzoek. “Het is logisch dat voor reizigers die het station niet kennen het soms een beetje onduidelijk kan zijn”, aldus Arbouw.

De wethouder voegt daarbij aan toe dat het station nog midden in de verbouwing zit en de tunnel nog niet open is.

De lage beoordeling van station Breda heeft weinig te maken met de verbouwing die nog gaande is, aldus de woordvoerder van Rover. In de top 5 van meest gastvrije stations staan wel Utrecht en Amsterdam, die op dit moment ook in midden in de verbouwing zitten.

Arbouw geeft aan dat de gemeente altijd luistert naar de mening van reizigers. “Maar we kunnen pas een conclusie trekken wanneer het station helemaal klaar is en de reizigers meer gewend zijn.”

Het is de eerste keer dat Reizigersvereniging Rover onderzoek heeft gedaan naar de beleving op treinstations in Nederland. “Het is de bedoeling dat we dit onderzoek vaker gaan doen”, aldus de woordvoerder.