SP Breda maakt zich zorgen over de kennelijke absentie van Stichting Slachtofferhulp bij de zelfmoord van de 44-jarige Linda uit Breda.

Haar situatie kwam deze week in het landelijke nieuws. De getuigen, voornamelijk spelende kinderen, werden niet bijgestaan door de stichting. Dat roept vragen op bij de partij.

De vrouw pleegde op 31 december 2015 zelfmoord door van een flat in Geeren-Noord te springen voor de ogen van spelende kinderen.

GGZ Breburg wenste haar volgens de SP niet te behandelen, ondanks dat de vrouw daar met herhaling meerdere keren om vroeg.

Deze zaak is ook in de Tweede Kamer ter sprake geweest vanwege de recente tv-uitzending van het programma Zembla.

Ongewenst

SP is van mening dat het ‘bijzonder ongewenst’ is dat de Stichting Slachtofferhulp niet te hulp schoot bij dit incident. De partij vraagt daarom of het beeld uit de uitzending juist is dat de stichting niet aanwezig was en zo ja, waarom dat zo is.

Tevens wordt er gevraagd naar het protocol bij een zelfmoord of ander traumatisch ongeval. Is deze toegepast bij de zelfmoord van de vrouw? En wie bepaalt er wanneer Stichting Slachtofferhulp ter plaatse hulp moet komen bieden?

Gezien de aandacht die deze zelfmoord kreeg in het nieuws, hoopt de SP dat de gemeente bereid is alsnog Stichting Slachtofferhulp in te schakelen voor de nabestaanden en getuigen.