Voetbalvereniging VV Barca, de multiculturele voetbalclub gevestigd in Hoge Vucht, bestaat dit jaar tien jaar. Zondag 29 mei viert de club dit met een groot wijkfeest. 

VV Barca-bestuurslid Hassan Lammou blikt terug op de afgelopen jaren en kijkt uit naar de komende tien jaar.

“Tien jaar geleden zijn we als een klein project begonnen en inmiddels is VV Barca uitgegroeid tot een echte vereniging. Daar zijn we trots op. We zijn niet meer weg te denken uit Hoge Vucht”, vertelt Lammou. “Natuurlijk zijn er negatieve dingen gebeurd, maar hier hebben we van geleerd door onze positieve aanpak vanuit de club."

Een van de negatieve punten was een schopincident in december 2014 na afloop van een wedstrijd tegen VV Rijsbergen. De club raakte in diskrediet. Per februari 2015 kreeg VV Barca een proeftijd van twee jaar opgelegd. Bij een tweede geweldincident zou de club uit Breda uit de competitie gezet worden. Toch ontstonden er in mei 2015 weer ongeregeldheden tijdens een wedstrijd tegen Advendo, waarop voetbalclub Barca door de tuchtcommissie van de KNVB werd teruggezet naar de 5e klasse van het zondagvoetbal.

Samenwerking

Nu gaat het weer de goede kant uit volgens het bestuurslid van VV Barca. “We gaan de komende tien jaar verder met zaken waar we in de afgelopen jaren hard aan hebben gewerkt. Op dit moment zijn er weer genoeg positieve geluiden over onze vereniging. We zijn een nieuwe weg ingeslagen na al die negativiteit. Het heeft veel energie gekost maar uiteindelijk zijn we er blij mee. De komende tien jaar gaan we hier van profiteren”, reageert Lammou positief.

Een eventuele samenwerking tussen voetbalverenigingen Advendo en Barça uit de Hoge Vucht behoort nog steeds tot de toekomstmogelijkheden. “Het komende jaar blijven we in ieder geval op ons eigen complex voetballen. We zijn nu met de gemeente en alle betrokken partijen in gesprek over het voetballen op gezamenlijk terrein. Na dat jaar kunnen we gaan bekijken wat haalbaar is. De gemeente moet zich kunnen vinden in onze wensen en die van Advendo.”

De wens van VV Barca is een eigen clubhuis, aangezien die ook als huis van de wijk functioneert. Ook Advendo staat open voor een samenwerkingsverband.

Een ander gegeven is dat de voetbalclub in de toekomst op zoek moet naar een nieuwe voorzitter. Afgelopen januari trad VV Barca-voorzitter Jan Hopman af vanwege gezondheidsredenen. “Het liefste zien we dat deze voor het nieuwe voetbalseizoen is gekozen“, zegt het bestuurslid.

Jubileumfeest

Zondag 29 mei staat het terrein aan de Terheijdenseweg op sportpark de Wisselaar geheel in het teken van de jeugd en staan er naast voetbalcity diverse activiteiten op het programma.

Het programma begint om 13.00 uur en duurt tot 17.00 uur. Voetbalcity komt met tien opblaasbare attracties. Dit zijn onder andere boarding voetbal, snelheid schieten, panna voetbal, cup schieten, 5:5, cup schieten, levend tafelvoetbal, punten schietenen  een voetbalkooi. Daarnaast speelt het eerste elftal een belangrijke promotiewedstrijd. In augustus volgt er vlak voor de aftrap van het nieuwe voetbalseizoen nog een tweedaags festival.