De tunnel onder het spoor bij de Doornboslaan is vrijdag rond het middaguur opengegaan voor voetgangers, fietsers en andere gebruikers van het fietspad. 

Later deze vrijdag ging de weg ook open voor autoverkeer open gaat. De tunnel is zestien maanden dicht geweest, zeven maanden langer dan gepland. De oplevering werd meerdere malen uitgesteld. Oorspronkelijk zou de onderdoorgang in september 2015 opengaan.

De vertraging heeft meerdere oorzaken. "Door de samenstelling van de grond kostte het onverwacht veel moeite om de damwanden de grond in te krijgen", liet een woordvoerder van de gemeente eerder weten.

Tunnel Doornboslaan
Tunnel Doornboslaan

Wethouder Boaz Adank gaf 22 april in een brief aan de raad aan geen nieuwe datum meer te willen noemen. In de brief aan de raad stelde de wethouder dat gebleken is dat de aannemer zijn werkzaamheden niet onder controle heeft. Hij gaf ook aan boetes te willen gaan innen bij de aannemer.

De eerste gebruikers zijn blij, zoals Rien (58) uit de wijk. Hij woont in een zijstraat van de Terheijdenseweg. Voor de verbouwing aan de tunnel maakte hij twee keer per dag gebruik van de tunnel.