Het is niet meer mogelijk om fout te parkeren in de Koninginnestraat, Helenastraat en Paulinastraat. Fout parkeren zorgt daar volgens de gemeente regelmatig voor gevaarlijke situaties.

Daarom gaat de gemeente vanaf woensdag 1 juni handhaven op gevaarlijk of hinderlijk geparkeerde voertuigen.

Bijvoorbeeld parkeren binnen 5 meter van een kruising of op het trottoir kan op een bekeuring komen te staan.

De parkeerdruk in deze straten is hoog, weet de gemeente. "Er zijn niet voldoende parkeerplaatsen, waardoor bewoners en bezoekers fout parkeren."

Door de historische aanleg van de wijk zijn oplossingen in de openbare ruimte niet mogelijk. "In 2015 sprak de gemeente met de bewoners over invoering van betaald parkeren en vergunning parkeren. De meerderheid van de bewoners in uw wijk stond hier niet achter."

Oplossing

Op korte termijn heeft de gemeente geen oplossing voor de parkeerproblemen. Om groei van gevaarlijke situaties te voorkomen gaat de gemeente vanaf 1 juni 2016 handhaven.

"Wel wordt er rekening gehouden met de parkeerproblemen. Daarom wordt alleen op voertuigen die gevaarlijk of hinderlijk geparkeerd staan gehandhaafd."

Het is mogelijk dat er op gevaarlijk of hinderlijk fout parkeren wordt bekeurd en bij ongevaarlijk fout parkeren niet. Wie tegen een prent aanloopt, kan vast rekening houden met een boete van 149 euro.