Twintig partijen hebben tot nu toe interesse getoond in het pand waar het Breda’s Museum, Stadsarchief en Archeologische dienst zit.

Stadsmakelaar Breda plant vrijdag 27 mei het laatste bezichtigingsmoment voor partijen die geïnteresseerd en ideeën hebben voor een invulling van het pand aan de Parade 10-14.

Het Breda’s Museum verdwijnt eind dit jaar en fuseert met MOTI aan de Bosschstraat. Via deze marktconsultatie op vrijdag 27 mei hoopt de gemeente met de inzichten van de partijen een beter herbestemming- en verkoopproces te kunnen vormen.

Bij een marktconsultatie gaan de geïnteresseerde partijen met elkaar aan tafel zitten en wisselen ze gedachten uit om een juiste bestemming aan het pand toe te schrijven.  Het is daarnaast ook nog maar de vraag of het Stadsarchief en Archeologische dienst daar blijven zitten.

"Het is een hele brede marktconsultatie. Aan de hand van de input die de gemeente krijgt, wordt het duidelijker wat er met het pand aan de Parade gaat gebeuren. De toekomst van het Stadsarchief en Archeologische dienst zijn dus niet zeker", meldt een woordvoerder van de gemeente.

In totaal bestaat het pand uit 7.425 vierkante meter aan oppervlak. Mocht alles vrijkomen voor herbestemming, dan is er 6.947 vierkante meter vrij voor innovatieve en creatieve invullingen. De overige ruimte is een zolderverdieping die moeilijk in te richten is.