De wekelijkse warenmarkt van zaterdag op de Nieuwe Haagdijk/Haagweg verhuist voorlopig naar het Dr Jan Ingen Houszplein. 

Op dit plein stond ruim 100 jaar geleden de fruitmarkt. Zaterdag 28 mei is de eerste markt op de nieuwe locatie.

De markt staat in ieder geval tot aan november 2016 op het Ingen Houszplein. In de eerste instantie wordt de markt verplaatst vanwege reconstructiewerkzaamheden aan de Nieuwe Haagdijk/Haagweg.

De gemeente sluit niet uit dat dit de vaste locatie van de weekmarkt gaat worden. Een woordvoerder geeft aan dat er in de loop van de periode wordt geëvalueerd en dat dan gekeken wordt hoe de nieuwe standplaats bevalt.

Cees van der Horst van fractie BOB vindt de nieuwe locatie een grote verbetering ten opzichte van de Nieuwe Haagdijk. Volgens hem is de nieuwe locatie op het plein beter voor de ondernemers rondom de Nieuwe Haagdijk en de marktkooplui zelf. “Het plein heeft veel meer ruimte waar de marktkooplui hun kraampjes kunnen opzetten en afbreken.”

Het autoverkeer dat vlak langs de markt sjeest is volgens de Bredase politicus dan ook gelukkig voorbij.

De terugkeer van de markt stond hoog op het lijstje van de buurtbewoners toen ze ideeën mochten aanleveren voor het opgeknapte Dr Jan Ingen Houszplein.

De markt krijgt in de eerste maand telkens een andere feestelijk thema.