NAC is er niet geslaagd zich te verzekeren van een eredivisie-ticket en dus speelt het volgend jaar weer in de Jupiler League. 

"Ik ben op. Helemaal leeg na de afgelopen weken. Er is zo veel gebeurd bij NAC en in mijn privéleven. Het liefste had ik nu alles afgesloten met een prijs voor de club. Het besef dat dat niet is gelukt zal over een paar weken indalen", aldus doelman Jelle ten Rouwelaar, die volgend jaar als keeperstrainer actief is in Breda.

Hoewel Willem II het betere van het spel had, was NAC niet kansloos vindt Ten Rouwelaar. "Zij hebben een betere ploeg, maar we hebben de kansen wel gehad. Ik geloof dat het tien centimeter scheelt bij de laatste kans. Tien centimeter en je speelt in de eredivisie." De doelman speelde zondag zijn laatste wedstrijd voor de club. "Ik ben ontzettend teleurgesteld, maar slapen doe ik wel vanavond. Dat lukte ook na het overlijden van mijn moeder. Ik ben gewoon leeg."

Ook Kevin Brands weet eigenlijk niet wat hij moet zeggen. "Dit is wel een mislukt seizoen, ja. Als je doelstelling promoveren is en je haalt dat niet is dat ongelooflijk zuur", zegt Brands. “Zeker voor de fans. Als je ziet wat er bij het stadion staat als je de bus in stapt, is dat geweldig.”

In de laatste minuut gaat een kopbal van de invaller net naast. Het was het laatste moment, want daarna floot de scheidsrechter voor de laatste keer. "In de kleedkamer hangt dan een grafstemming. Natuurlijk is er het een en het ander geroepen, maar dat is uit frustratie." Brands denkt volgend jaar ook nog in Breda te voetballen. "Ik heb nog een contract en zie geen reden waarom ik weg zou gaan."

Technisch-directeur Hans Smulders wacht een lastige taak volgend jaar, want het spelersbudget zal flink omlaag gaan. "Maar we hebben rekening gehouden met dit scenario. We wisten dat het ook fout kon gaan." De komende maand gaat hij gesprekken voeren met spelers. "Er is nog niks besloten. We zullen de scherven moeten oppakken en ons gaan focussen op volgend seizoen, hoe zwaar dat ook is."

Bekijk de foto's uit Tilburg en het vertrek uit Breda, uit het Rat Verlegh Stadion en van het uitzwaaien.
Goetzee: Doelstelling blijft promoveren