NAC speelt ook komend seizoen in de eerste divisie na de 3-1-nederlaag tegen Willem II. Voor NAC-directeur Justin Goetzee is helder wat zijn club komend seizoen te doen staat: gaan voor promotie. “Dat blijft absoluut de doelstelling, daar geloof ik heilig in.”

Goetzee beleefde de wedstrijd zondag in het eigen stadion. Uit solidariteit met de fans, die niet welkom waren in Tilburg, bleef hij in Breda. Daar zag hij eerste duizenden fans de spelersbus uitzwaaien. “Daarvan heb ik genoten. Ik ben trots op onze supporters, prachtig om te zien.”

Voor NAC is het slikken. Toch gelooft Goetzee dat de gevolgen voor de organisatie mee kunnen vallen, ondanks een lagere exit premie. “Die is eenderde lager dan afgelopen seizoen”, licht de directeur toe. Hij verwacht dat de kantoororganisatie blijft zoals ie is. “Daar maak ik me hard voor, dat is nodig om de kwaliteit van de dienstverlening overeind te houden.”

De spelersbegroting gaat naar beneden, dat wel. “Maar ik ben ervan overtuigd dat we ons ambitieniveau vasthouden, door de samenwerking met Manchester City en door de komst van Hans Smulders. Op technisch vlak is er afgelopen half jaar veel gebeurd. Helaas heeft het niet geresulteerd in promotie.”

De komende dagen moet uit overleg duidelijk worden hoe alle puzzelstukjes in elkaar vallen. “Dit is de tweede teleurstelling in twee jaar tijd, laat dat duidelijk zijn. Maar ik heb er meer vertrouwen in dan afgelopen jaar dat we een goede begroting kunnen neerzetten.”

De afgelopen weken voelde Goetzee de steun van supporters - al meer dan zesduizend seizoenkaarten voor komend jaar - en sponsors. “Maar dat betekent niet dat we er de komende tijd niet aan moeten trekken.”