NAC is er niet in geslaagd zich te verzekeren van een plek in de eredivisie. In Tilburg verloor de club met 3-1 van Willem II en dat was niet genoeg voor promotie.

NAC zal nog minimaal een jaar actief zijn in de Jupiler League. Een resultaat met vergaande gevolgen.

Het was Willem II dat in de eerste helft de beste kansen kreeg op een treffer, maar pas in de blessuretijd kwam de 1-0 op het scorebord. Freek Heerkens verlengde een vrije trap en die viel in de verre hoek binnen. Een vervelender moment om achter te komen bestond niet voor NAC, dat zelf maar een paar kleine kansen kreeg in de eerste 45 minuten.

De thuisploeg kreeg veel vrije trappen en corners mee en dat zorgde voor een aantal gevaarlijke momenten. Erik Falkenburg kreeg de grootste kans van allemaal. De spits kon een afvallende bal vrij volleren, maar knalde hem over het doel. Aan de kant van NAC was het Sjoerd Ars met een grote mogelijkheid. Ars kopte een goede voorzet echter net naast.

Opvallend was dat NAC vooral voorin de bal niet vast kon houden. Op het middenveld speelden Joey Suk en Lerin Duarte een uitstekende wedstrijd door veel de bal te veroveren. Echter kwam de bal nadat hij op de helft van Willem II was vaak te snel terug, waardoor en weinig uitgespeelde mogelijkheden waren voor NAC.

Al snel in de tweede helft leek NAC op gelijk hoogte komen. Mats Seuntjens nam een vrije trap. De bal ging richting de tweede paal waar drie man van NAC vrij kon inkoppen. Ars deed dat uiteindelijk, maar wel in buitenspelpositie. Enkele minuten later was het Lucas Andersen alleen op Jelle ten Rouwelaar af ging. De aanvaller probeerde een lobje, maar dat had Ten Rouwelaar door en de keeper plukte de bal uit de lucht.

Kevin Brands kwam in het veld om aanvallend iets te forceren. Uitgerekend Erik Falkenburg duwde NAC nog iets verder in het nauw. De oud-speler van NAC bracht de stans op 2-0 na een corner voor Willem II. Of dat nog pijnlijk genoeg was maakte hij enkele minuten ook nog de 3-0. Dat leek de beslissing in de wedstrijd, maar één minuut na de treffer van Falkenburg was het invaller Divine Naah die de 3-1 binnen schoot. Één treffer was weer genoeg voor NAC.

Er waren nog genoeg mogelijkheden op die belangrijke treffer. Joey Suk probeerde het een halve omhaal, maar Lamprou redde knap. Op de corner die daar uit volgde was het Brands die de bal rakelings langs de paal kopte. De belangrijke treffer bleef uit waardoor nog minimaal één jaar actief zal zijn in de Jupiler League.  

Lees hier het liveblog terug.