Het Mastbos verandert op zaterdag 4 juni voor de tweede keer in een kleurrijke omgeving tijdens de colorrun ‘Color the Forest’. 

Het hardloopevenement wordt georganiseerd door Stichting Team Sprinters Breda en Roparunteam Wings for Life.

De opbrengsten gaan naar stichting De Roparun, die ervoor wil zorgen dat mensen met kanker een prettiger leven hebben. Er is daarom een samenwerking gestart met het Sophia kinderziekenhuis in Rotterdam.

Kinderen die daar behandelingen krijgen of hebben gekregen tegen een vorm kanker, kunnen op kosten van de organisatie deelnemen aan een ‘Mini Color the Forest’. Daarnaast worden ze ontvangen als VIP’s en mogen ze helpen met het strooien van het kleurenpoeder.

Volgens Chris Strous, voorzitter Color the Forest, is het heel bijzonder om zelf iets te kunnen doen voor deze kinderen.

In de watten gelegd

"Bij de meeste evenementen waar geld wordt opgehaald voor De Roparun worden voornamelijk de deelnemers in de watten gelegd."

"Dat willen wij natuurlijk ook, maar het is fantastisch om deze kinderen te mogen ontvangen. We willen ze een dagje hun ziekte laten vergeten en gaan er alles aan doen om dat zo te krijgen. Immers verdienen deze kinderen het ook om in het zonnetje gezet te worden."