Alsof het besef er bij de spelers nog niet was, zo ging de aanhang van NAC er zaterdagmorgen er nog maar eens tegenaan. Het was de laatste training voorafgaand aan de wedstrijd der wedstrijden, Willem II - NAC.

Het was een herhaling van Eerste Pinksterdag, toen de B-side eveneens openging voor de publieke training in aanloop naar de wedstrijd tegen Eindhoven.

Gesterkt door de aanhang, plaatste zich vervolgens voor de tweeluik met Willem II. Die werd donderdag begonnen met een 2-1-overwinning. Zo'n 500 supporters zorgden zaterdagmorgen al voor een klein feestje.

Toch is de situatie natuulijk anders dan een week geleden. Tegenstander Willem II is van een ander kaliber dan Eindhoven, maar vooral ook de omstandigheden zijn anders. Geen eigen publiek in Tilburg, maar vooral ook, onzekerheid over de gevolgen rond de Twente-soap. Want als Twente geen gelijk krijgt in het beroep tegen gedwongen degradatie, dan is Willem II zeker van de eredivisie, ongeacht de uitkomst van de wedstrijden met NAC. 

Gelijkspel

Het zal in de hoofden van de spelers meespelen, maar in welke mate? Zijn de Tilburgers geknakt, raken de geelzwarten overmoedig? Een gelijkspel of winst en NAC speelt komend jaar weer in de eredivisie. Geen Almere, geen Leeuwarden, geen Dordrecht, maar Feyenoord en Ajax, om maar eens wat te noemen.

Bij promotie is het feest. Eerst aan het begin van de avond in het NAC-stadion, later op de avond tot de kleine uurtjes in de Bredase binnenstad. Maar eerst die wedstrijd. Bij NAC waren voorafgaand aan het weekend ook geen officiële reacties te horen over huldigingen en feestjes. De goden niet verzoeken heet dat. Zondagavond rond half zeven moet alles duidelijk zijn. Nog genoeg spannende uren voor de boeg.

Bekijk de foto's van de training.