Een eventuele huldiging van NAC Breda na de wedstrijd tegen Willem II zal op verzoek van NAC Breda plaatsvinden in het Rat Verleghstadion. Dat heeft de gemeente zojuist bekend gemaakt.

Na de officiële huldiging in het stadion presenteert NAC Breda de spelers op het bordes van het stadhuis aan de Grote Markt. Dat is de uitkomst van overleg tussen de lokale driehoek en NAC Breda.

Als NAC Breda aanstaande zondag promoveert, viert de hele stad feest en de gemeente wil dat graag faciliteren. NAC Breda bouwt aanstaande zondag een feest in het Rat Verleghstadion rondom de beslissende derby. De play-off finale tegen Willem II wordt er live uitgezonden op schermen.

In de binnenstad zijn schermen buiten niet toegestaan. Vanaf 20.00 uur is de horeca aan de Grote Markt in de gelegenheid gesteld buitenbarren te plaatsen en is er muziek in afwachting van de spelers.

Bij promotie arriveren de spelers van NAC Breda naar verwachting tussen 20.00 en 21.00 uur in het Rat Verleghstadion. Tussen 22.30 uur en 23.00 uur verschijnen de spelers en staf dan naar verwachting op het bordes van het stadhuis in de Bredase binnenstad.

Om het feest op de Grote Markt veilig te laten verlopen wordt de Grote Markt afgesloten als deze vol is. Het is dan tijdelijk niet mogelijk om de Grote Markt te betreden. Dat geldt behalve voor bezoekers ook voor bewoners en ondernemers aan de Grote Markt. Omwonenden worden hierover vandaag in een Breda Bericht geïnformeerd. Op de Grote Markt geldt een glasverbod. Voor de horeca buiten de Grote Markt gelden de reguliere afspraken.